ÉRDekel?

Vélemény rovatunk a szerző magánvéleményét tükrözi. Vitatkozz vele, ha van merszed!

erdlako anonim 04Hisszük, hogy élhető társadalmunkat a gondolkodni képes és párbeszédre hajlandó polgárok tevékenységére építve lehet csak felépíteni. Tudjuk, hogy ehhez találkoznunk, beszélgetnünk kell. Megtapasztaltuk, hogy a politika fontosabb annál, mint sem a pártokra bízzuk. Közreműködésünkre, segítő jelenlétünkre van szükség ahhoz, hogy leendő képviselőinknek legyen alapja a valódi képviselet ellátására. Ha ismét a pártközpontok zárt irodáiba száműzzük a minket érintő döntések meghozatalát, akkor ismét évekig várhatunk a rendszerváltás lehetőségére.

erdlako embertepiteniTörtént ma, hogy polgármesterünk nem értette azt, hogy mit mondok. Nem nagy ügy, gyakran megesik az ilyesmi, nyilván én nem voltam képes jól átadni a tanítás lényegét. És, de talán éppen ezért, ezúttal mégis megosztanám a gondolatot nagyobb körben is. Hátha másban is megragad úgy, ahogyan egykor bennem megragadt.

erdlako fogaskerek 2 Engedd meg, hogy köszönetet mondjak, amiért mindezt leírhattam. Ha csak Te, nyájas olvasó, ha egyedül Te gondolkodtál el rajta, már akkor is kicsit jobb hely lett Érd. Kérlek, ne rám haragudj, ha őszinteségemmel szíven találtalak. Inkább gondolkodj el rajta! Nem szégyen beismerni, hogy eddig valamit rosszul gondoltál, sosem késő változtatni.

Szerintetek van ennek az egésznek bármi előremutató, és a megoldás lehetőségével kecsegtető értelme?

Aszongya nekem reggel az asszony, hogy nemzeti megemlékezésre akar menni. De nem tudja, hova köll menni.

Nemrégiben emlékeztünk meg arról, hogy T. Mészáros András miként nem emlékezett meg az aradi vértanúkra, s máris itt van a következő mulasztása. Ezúttal az 56-os hősökről feldkezett el megemlékezni.

Mindenkori politikusaink mindig is szeretik a történelmi megemlékezéseket saját aktuálpolitikai céljaiikra felhasználni. S ezek rendre nettó kegyeletsértésbe torkollanak, hiszen évszázadokon átívelően az analógia általában csak torz lehet. Az egyik legszebb példa Rákosi és Petőfi esete: a nagy kopasz kommunista vezér az első kommunista költőnek nevezte nagy poétánkat. Na, ide zárkózott fel ismét polgármesterünk.

Én azt gondolom ezzel az október 2-vel kapcsolatban, illetve azzal, amit a bal-, illetve a jobb oldal köré rakott, hogy elértük a legmélyét. Undorító, szitkozódó, demagóg, acsarkodó (ja és pitiáner, irigy) nemzet lettünk. Sajnálom, kár értünk.

Én úgy gondolom, azzal is lehet szavazni, hogy nem szavaz az ember. Elmegy, felveszi a lapot, de nem szavaz.

Konzervatív módon úgy gondolom, hogy egy demokráciában a polgárnak kutya kötelessége betartani kötelességeit, s egy-egy népszavazás éppen ilyen kötelező hatalomgyakorlási aktus, ha esik, ha fúj. Azonban tapasztalataim alapján ez a kijelentés több pontban sem igaz, így a folyománya kétséges.

Szóval az a helyzet, hogy el kell menni. El kell menni, mert ha már oly’ ritkán, és úgy tűnik, hogy csak és kizárólag a kormány által kezdeményezett kérdésben, de lehet véleményt mondani, akkor ezzel a lehetőséggel élni kell!

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!