erdlako anonim 04Mitől népuralom az, ahol a pártközpontok döntik el, hogy itt, helyben melyik utca marad sáros?

 

 

 

 

 

 

 

Olvasom "odaát", hogy

Párttól függetlenül.Senki nem tiltotta meg hogy elmenjenek szavazni.Aki nem ment el annak úgy gondolom konkrétan kuss a neve.4 éve is 8 éve is meg 16 éve is. http://forum.index.hu/

Aztán olvasgatok máshol is.

50-ben még Apámmal elmentünk szavazni (még nem ismertük igazán a dörgést), hazahoztuk a szavazócédulát, de szégyelltük magunkat. Később soha! Apám meghalt, én kilencvenben mentem el újra szavazni. Ebben a bohóckodásban nem vettem részt.

(Több helyen lehozták, én itt találtam rá: http://andai.hu)

És még mindig olvasok tovább. Itt is, ott is.

És hogy jöjjön rögtön egy negatív:
A mai közgyűlésen Döcsakovszky kijelentette, hogy nem hajlandó részt venni a bizottsági munkában. Jakab dettó. Bakai-Nagy Zita viszont igen. Így Döcsa és Jakab nem tagjai egyik bizottságnak sem. Bakai-Nagy Zita viszont a környezetvédelmi bizottság elnöke lett. Döcsa itt lett volna tag. Hozzáteszem: az Unió tervei szerint a következő ciklusban környezetvédelemre adják majd a legtöbb pályázati pénzt.
Szerintem ez a döntésük közel egyenértékű a médiabojkottal. Bent ülnek a közgyűlésben, de nem vesznek részt a munkában. Választóik és küldő szervezetük vajon mit szól ehhez?
(http://forum.index.hu)

Később:

Szerintem van hiteles baloldal. Hogy érdi példát mondjak: Való Gábor, Antal Gábor, vagy eleddig Bakai-Nagy Zita. Akikkel párbeszédet lehet folytatni. Akik nem az MSZMP folytatásai, és nem Gyurcsány-klónok. A világ nagy, sokan elférünk benne. Nem gondolom, hogy mindannyian csak egyféleképpen gondolkodhatunk. De a csípőből tüzelés a másikra a hétköznapokban nem fér bele a tisztességbe. A kampány az más. De már vége, és volt eredményhirdetés is. Aki ezt nem fogadja el, nem tudatosítja magában, az vesztes lesz az elkövetkezendő időben is. (http://forum.index.hu)

És amott:

Megszívlelendő doktrinája az Egyesült Államoknak: terroristákkal nem tárgyalunk. Aki szóba áll a terroristákkal, legalizálja őket.

Aki ma alkudozni próbál a Fidesz-hatalommal, részt vesz bár-milyen bizottság munkájában, akár alkotmányról, akár az igazságszolgáltatás új rendszeréről, akár a rendvédelemről, akár az új médiatörvényről, akár az érdekképviseletek érdekérvényesítő jogosítványairól van szó, az betagozódik a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe. Az legalizálja a diktatúrát.
(http://andai.hu)

 

Olvasok. És próbálom végiggondolni. De valahogy nagyon nehéz.
Most akkor demokrácia van, és a választók árulója, aki mást állít, és kivonul? Vagy diktatúra van, és aki együttműködik, betagozódik, az annak a továbbélését és erősödését segíti elő?

Reménykednék. De ne felejtsük el, hogy a közgyűlésben annak a pártnak van 70% fölötti többsége, amelyik a választók mindössze 16,7%-át tudta meggyőzni arról, hogy érdemes rájuk szavazni. És a démoszt, azt a 65,8%-ot, aki nem ment el szavazni, ki is képviseli? Mitől is lenne ez demokrácia? Mitől népuralom az, ahol a pártközpontok döntik el, hogy itt, helyben melyik utca marad sáros? Ki mitől is lesz itt sáros?

 

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!