Érdi Közéleti Kerekasztal

avatar kerekasztalTiszteletben tartva Magyarország Alaptörvényében megfogalmazot gyülekezési, véleménynyilvánítási és kommunikációs alapjogokat, valamint hozzájárulva azok kiteljesedéséhez az Érdi Közéleti Kerekasztal lehetőséget kíván teremteni a kulturált, mások jogait nem sértő véleménynyilvánításhoz, vitához, mások meggyőzéséhez, véleményének formálásához, továbbá a közösségteremtéshez.

E rovatban a 2017. november 30-án alakult Kerekasztal munkájának dokumentumai olvashatók.

A felhívás itt olvasható.

A KEREKASZTAL újság cikkei elérhetőek itt, az egyes rovatok háttéranyagai pedig itt:

 

 

erdlako kozlemenyAz érdi ellenzéki pártok és az alábbi civil szervezetek kijelentjük, hogy közösen csatlakozunk a január 5-i budapesti tüntetéshez és helyi szinten is minden rendelkezésünkre álló demokratikus eszközzel támogatjuk a szakszervezeteket és a munkavállalókat a rabszolgatörvény elleni fellépésükben.

utak video 03 cim60 milliárdos közterületfejlesztési projektről beszélünk. Hatalmas felelősség ennyit bebetonozni valamibe. Milyenek legyenek lakóutcáink?

avatar kerekasztalAz asztaltársasághoz csatlakozni szándékozóktól elsőként azt kérjük, hogy az alábbi szabályzatot olvassák el.

kerekasztal ujsag 1809Elhatároztuk, hogy a polgárok közötti párbeszéd eszközeit bővítjük azzal is, hogy jelen közéleti újságot útjára indítjuk, s hátterét megalapozandó egyesületet is alapítunk.

erd kozeleti kerekasztal vs t meszaros andrasVan egy helyi rendelet, mely engedélyhez köti városunk nevének használatát. Jogkövető magatartást tanúsítva az érdi Közéleti Kerekasztal kérte ezt. A Polgármester a kérelmet elutasította és egyúttal figyelmeztette annak képviselőjét, hogy a városnév jogosulatlan használatával a határozat közlésétől számított 15 napon belül a szervezet hagyjon fel és akár 300.000 forint bírság kiszabását helyezte kilátásba.

utak video 02 cim 04b 60 milliárdos közterületfejlesztési projektről beszélünk. Rengeteg pénz De mire elég? Sorozatunk második részében ezt mutatjuk meg.

Az erd.hu/nyitolap/fontos/felhivasok/uthalozat0329.html címen 2018.03.29. napján közzétett felhívásában kérik a lakosság véleményét. A véleményezendő dokumentáció tartalma tulajdonképpen egy 12 övezetbe tagolt lista a - jelmagyarázat szerint - burkolatlan utakról.

60 milliárdos közterületfejlesztési projektről beszélünk. Hatalmas felelősség ennyit bebetonozni valamibe. Biztosak vagyunk benne, hogy jól költjük el? Vigyázzunk, hogy ne építsük el a jövő lehetőségeit!

valasztas 2018A 2018-as országgyűlési képviselőválasztás előtti utolsó napon azt kérdeztük a jelöltektől, hogy "Mit mondanának választóiknak, zárszóként?" legfeljebb kb. 200 karakterben. Pár órán belül meg is érkeztek a válaszok, melyeket az alábbi módon tudjuk közreadni.

szavazz kampany erd 3Menj el szavazni, mert már nem mondhatod, hogy nincs kire! Az Érdi Közéleti Kerekasztal felmérése szerint helyben a legesélyesebb ellenzéki jelölt dr. Csőzik László.

 

 

 

Az Érdi Közéleti Kerekasztal által szervezett vitasorozat 2. fordulójában a parlamenti mandátumért induló jelöltek közül öten vállalták a megmérettetést. Célunk megismerni és bemutatni leendő képviselőnket, megtudni, hogy mit kínál nekünk, mit várhatunk tőle az országgyűlési munkájában.

Szavazz! SZAVAZZ, mert minden választás és minden szavazat számít! SZAVAZZ, mert nemcsak egyszerűen egy képviselőt választunk, hanem az egész parlamentet, miniszterelnököt, kormányt! Ezeknek mind óriási befolyása lesz az életedre. Tegyél azért, hogy olyan embereket válassz, akik javíthatják a sorsunkat! Ha otthon maradsz, ne panaszkodj, te fogadtad el, hogy olyanok irányítsanak, akiket nem te választottál!

erdlako szavazz teisA Nyomtass te is! mozgalom példáján elkészült választásra buzdító szórólapunk. Segíts a terjesztésében!

valasztas18 jeloltivita 1 cimkep

Az Érdi Közéleti Kerekasztal háromfordulós vitasorozatot szervez a parlamenti mandátumért induló jelölteknek. Célunk megismerni és bemutatni leendő képviselőnket, megtudni, hogy mit kínál nekünk, mit várhatunk tőle az országgyűlési munkájában.

erdlako riport 01Az Érdi Közéleti Kerekasztal bemutatkozó riportra hívja valamennyi, a 2018-as országgyűlési képviselőválasztáson körzetünkben* induló jelöltet. Ön jelölt? Jelentkezzen! Ismer egy jelöltet? Küldje el neki ezt a felhívást!

2017. november 30. napján megalakult az Érdi Közéleti Kerekasztal. A Kerekasztal tevékenységével a gyülekezési, véleménynyilvánítási és kommunikációs alapjogok kiteljesedéséhez kíván hozzájárulni, lehetőséget teremteni a kulturált, mások jogait nem sértő véleménynyilvánításhoz, vitához, mások meggyőzéséhez, véleményének formálásához, továbbá a közösségteremtéshez.

A világ nagyon ritkán elégszik meg a digitális (igen/nem) válasszal. A vizsgált kérdések rendre összetettebbek annál, mint sem ilyen egyszerűen választhassunk két megoldás közül. De időnként előfordul. Például most.

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!