Közösségi tér

Események, előjegyzések, beharangozók

Az értékek sorát növeli és reprezentálja maga a tér is (...) mindazzal a sok programmal, ami a téren, a  kúria  csodálatos  kertjében  és  a  művelődési  központban  várja  az érdieket  és  az  idelátogatókat.  Új  főtere  van  Érdnek,  s  ezzel  az  Európai  Unió  támogatásával  létrejött  fejlesztéssel  nagy  lépést  tettünk kitűzött céljaink felé: a „virágzó kertváros” megvalósítása felé, ahol a pihenés, a kikapcsolódás, az emberi kapcsolatok, a művészet és a kultúra  egyaránt  otthonra  talál.  Az új városközpont tehát az érdiek közösségének új centruma.

...avagy most meg majd kardlapoztatni is fog?

Az van, hogy van ez a jelenség itt Magyarországon (IS), ami abból áll, hogy egyes emberek azt képzelik, hogy ha már úgyis az ő pártjuk van a hatalmon, akkor attól már nekik is szabad mindent! Szólok, Polgármester Úr, hogy önről van most szó! Önről is! És szólok, hogy ez azokra sem igaz, akik pedig ugyanúgy elhiszik ezt, csak nem a saját kis szemétdombjukon, hanem országosan.

erdlako kezilabdaElőre is köszönöm, hogy rászánod az időt az olvasásra. 10 pontban foglaltam össze a gondolataimat, és bár régóta megvannak a fejemben, írássá az érdi kézilabda szakosztály körül felcsapott hullámok tették őket.

kamupart kossz weithkatalin 2017 januárjában még az volt a hír, hogy Weith Katalin, a szcientológusok exelnöke a Magunkért Demokrata Pártot alapítja és menedzseli. Weithnek az „egyházi” tevékenységének köszönhetően nagy tapasztalata van a hálózatszervezésben, s mióta az új egyházi törvények értelmében elvesztették egyházi státuszukat, Weith érthetően fordult a politikai kalandorkodás felé.

erdlako sulak tajekoztato 171205Deklaráltan nem fórumot, csupán "lakossági tájékoztatót" tartottak a "Érd keleti városrészét érintő csapadékvíz-elvezetési munkálatok Fürdő utcai és Alsóvölgyi úti állapotáról és a várható közlekedésszervezési tervekről".

erdlako cseppviz 171201Ezzel a címmel hirdetett az Érdi Fidelitas 2017. december 1-én az új Parkvárosi Közösségi Házban... khm... nehéz meghatározni, hogy pontosan mit is. Előadást? Fórumot? Bemutatót? Médiaeseményt? Közéleti tréninget? De víz és pogi volt.

A Reformáció egyik jelmondatával egy kerékpáros emléktúrára, zarándoklatra hívnak az érdi református gyülekezetek minden vállalkozó kedvűt a Reformáció 500. évfordulóját ünnepelve.

Polgárháború lett kilátásba helyezve, de még nem mindenki vette ezt tudomásul. S ez időnként konfliktusokat szül.

Súlyos vádakat fogalmaz meg a névtelenségbe burkolódzó érdioldal.hu. Fontosnak tartjuk szót emelni ellene.

Jó ismerősöm, családunk barátja invitált gyülekezetünk levelezőlistáján a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének fórumára, mely címében - többek között - az Európai Unió problémáira ígért megoldásokat mondani. Magam keresztyénnek és értelmiségnek is vallom, a felvetett témák is roppant mód érdekelnek, így eléggé magától értetődőnek tetszett elfogadni az invitálást.

Tudom, ez sokaknak egyértelmű, de sokaknak nem. Sokan azt hiszik, hogy amit Fácsén beírnak, az hivatalos bejelentés, vagy kérdésfeltevés. Pedig mennyire el vannak tévedve.

Szeretne friss cikkeinkről értesülni? Iratkozzon fel  oldalunkra!

 

Írd meg ide!